Producten
Elektrische vloer- en
plafondverwarming
Gipsplafonds Vorstbeveiligers Zwarte buisbranders Parket- en vloer-
verwarming
Waterpanelen


BSM bv
Contact Vacatures Home
  Elektrische vloer- en plafondverwarming

Elektrisch verwarmen!
Alson verwarming is economisch in alle opzichten: aanschaf, installatie en gebruik. Een aparte verwarmingruimte met ketel is niet noodzakelijk. Eveneens is er besparing op verwarmingsbuizen en radiatoren.
De verwarmingskosten kunnen gereduceerd worden door het instellen van 1 tot 3 graden lagere kamertemperatuur dan in een huis verwarmd met radiatoren. Dit is mogelijk door de stralingswarmte in plaats van conventionele warmte.


Elektrische plafondverwarming
De Alson plafondverwarmingselementen kunnen met de meeste soorten plafondafwerking en constructies gecombineerd worden, zoals plafond met houten balken - betonconstructies - plafonds met metaalconstructies - verzonken plafonds - gipsplafonds.

De verwarmingselementen worden vlak en strak tegen de geisoleerde houten balken of plafondplaten geniet. Daarna wordt de afwerklaag aangebracht.


Folie

Diverse afmetingen

Montagevoorbeeld

In traditionele verwarmingssystemen wordt eerst de lucht in de ruimte opgewarmd.
De plafondverwarming leidt tot opmerkelijke voordelen:
- plafondverwarming is economisch
- gezond en veilig
- eenvoudig te monteren en te regelen
- zeer comfortabel


Elektrische vloerverwarmingskabel
Alson vloerverwarmingselementen zijn geschikt voor alle soorten vloeren van hout, steen en zelfs vloerbedekking. De elementen worden gemonteerd direct onder de vloer door middel van een 2mm dikke kabel of een kant en klaar micronet. Onder een houten vloer worden de elementen tussen scheidingsbalken gemonteerd. Een luchtlaag tussen de elementen en de houten vloer zorgt voor een aangename verwarming.
De warmte trekt door de vloer en zal de ruimte aanwarmen middels convectiewarmte. Vloerverwarming kan als volledige verwarming dienen of in combinatie met plafondverwarming uitgevoerd worden. Hierbij combineert men de voordelen van beide systemen.


 

Losse kabel

Micronet

Thermostaat
Alson verwarming is eenvoudig te controleren door middel van een thermostaat per ruimte of door middel van een centraal controlepaneel. De temperatuur kan per ruimte vooraf ingesteld worden waarna het controlesysteem de ingegeven temperatuur in de ruimte onderhoudt. De slaapkamers kunnen bijvoorbeeld overdag op een lagere temperatuur worden ingesteld terwijl de woonkamer 's nachts niet verwarmd hoeft te worden.

 

Dichte thermostaat

Open thermostaat

Onderhoud
Een elektrisch verwarmingssysteem behoeft geen onderhoud. Men heeft hier te maken met een "gesloten" systeem. Dit houdt in dat bij uitschakeling van het verwarmingssysteem er geen energie verloren gaat; met andere woorden:
uit is uit!


 

2013 BSM BV. Klimaatsystemen